Forsiden
Gårdsbutikken
Ansatte
Våre planter
Om oss
Stilling ledig
Job opportunities
Nesodden som arbeidssted
Kontakt oss
[Du står her: Våre planter/Uteplanter/Bellis - Tusenfryd]

Bellis - Tusenfryd


Førstemann ut av vårplantene er Tusenfryd, yndige hvite eller rosa blomster med smørgule øyne. Disse hårdføre plantene kan med fordel begynne våren innendørs, for deretter å flyttes ut på terrassen eller i hagen, der den vil glede deg med blomster hele sommeren igennom. Våre Tusenfryd dyrkes i romslige skåler, noe som egner seg særlig godt for plassering på et hagebord.


Vitenskapelig navn: Bellis perennis

Familie: Kurvplantefamilien

Plassering: Passer både som bordplante i hagestuen og på terrassen, men plantes med fordel i en urne eller et staudebed. Langsom tilvenning til kulde om våren er å anbefale, så plasser gjerne planten på kjøkkenbordet til å begynne med.

Stell: Blomstene knipes av ved stengelfestet for å fremme ytterligere blomstring og forhindre at den sprer seg.

Hardførhet: Svært hardfør, tåler frost og passer i hele landet. Anses som staude, men er egentlig toåring om man ivaretar nye bladrosetter som dannes i løpet av sommeren. Den sprer seg lett ved selvsåing om man ikke kniper av blomstene.

En sommerbukett men Tusenfryd vekker gode barndomsminner hos mange. Hva med å stikke dem i en krans, eller bruke dem som tema til et romantisk sommerbryllup?
Våre Tusenfryd dyrkes i store, lave skåler. og de kommer som du ser dem her med flere sorter og farger i hver skål. Har du en lav rommelig kurv eller kanskje i en fin nostalgisk salatbolle, så er det bare å sette rett på bordet.

 


 

 
 
 WebPublish - Bysant AS          
Schrader Gartnteri