Forsiden
Gårdsbutikken
Ansatte
Våre planter
Om oss
Stilling ledig
Job opportunities
Nesodden som arbeidssted
Kontakt oss
[Du står her: Om oss]

Schrader Gartneri - 3. generasjon i drift

Schrader Gartneri på Nesodden er et av landets mest tradisjonsrike og moderne gartnerier.  Allerede i 1933 ble det grunnlagt på Hvaler av Hans Petter og Aleth Marie Schrader.

 

I 1946 overtok de Sandaker gård på Nesodden og flyttet virksomheten dit, adskillig nærmere markedet i hovedstaden.  Schrader gartneri solgte i etterkrigsårene sine varer blant de andre blomsterhandlerne på Stortorvet i hjertet av Oslo.  Virksomheten vokste og gartneriet solgte stadig flere varer til andre forhandlere.  Etter hvert overtok engrossalget større andeler.  I 1961 var forvandlingen fullført.  Fra å være torghandler var Schrader blitt en engroshandel samtidig som produksjonen ble stadig mer spesialisert mot potteplanter.

 
I 1950- og 60-årene vokste virksomheten betydelig i omfang. En stadig større del av gården ble bygget ut med nye veksthus. I dag dekker disse 28.000 kvadratmeter, og gartneriet er i dag blant landets største og mest moderne i sitt slag. Kristin Schrader er daglig leder, og er med dette 3. generasjon Schrader som driver gartneriet.
Mye har forandret seg siden Hans V. Schrader overtok gården på Nesodden. Det som tidligere var en tradisjonell gård er nå forandret til et topp moderne og effektivt veksthusmiljø. 

 

De 28.000 kvadratmeterne med veksthus, er alle utstyrt med det mest moderne og effektive utstyr som er å oppdrive på markedet. Her er det uavhengig av vær og vind, men følger allikevel årstidene til punkt og prikke. Hver årstid har sine blomsterfavoritter, enten det er forvinterens julestjerner, ettervinterens hortensia eller påskens gule krysantemum. I de 12-14 ukene som blomstene oppholder seg på gartneriet, vokser de fra små stiklinger til livskraftige og vakre planter.

I alle ledd av produksjonen har plantene sitt tilhold i et optimalt miljø, der alt er lagt til rette for at de skal oppnå en blomsterprakt og en kvalitet som gjør dem til de mest ettertraktede på markedet.
Ved Schrader Gartneri har man gjort det til en leveregel å alltid være i utviklig og tilpasse oss et marked i stadig endring. Schrader Gartneri A/S har i dag over 25 ansatte og omsetter for ca. 50 millioner kroner.

 


 

 
 
 WebPublish - Bysant AS          
Schrader Gartnteri