Forsiden
Gårdsbutikken
Ansatte
Våre planter
Om oss
Stilling ledig
Job opportunities
Nesodden som arbeidssted
Kontakt oss
[Du står her: Våre planter/Uteplanter]

Uteplanter

Sommerblomster

En av de beste tidene på året er når frosten slipper taket og du kan begynne å pusle i hagen. Det er vel neppe noe som er bedre enn å kjenne varmen fra sola mens du tar en pause i solveggen. Kanskje legger du planer for nye bed, eller diskuterer med naboer som også er kommet ut av vinterdvalen. På sidene våre om uteplanter gir vi enkel informasjon om plantenes egenskaper og hvordan du holder dem fine og friske sesongen gjennom.

Når det gjelder utplantingsplanter, lønner det seg å potte om i en større potte/ krukke eller kasse. Da trenger de ikke vannes så ofte, røttene får bedre vilkår, noe som igjen gir vakrere og frodigere planter. De fleste planter trenger godt med lys og gjødsel for å trives, men noen klarer seg også i mer skyggefulle forhold. Under kan du se mer av produktene våre:

   

 

 

 

 

 


Bellis - Tusenfryd

Førstemann ut av vårplantene er Tusenfryd, yndige hvite eller rosa blomster med smørgule øyne. Disse hårdføre plantene kan med fordel begynne våren innendørs, for deretter å flyttes ut på terrassen eller i hagen, der den vil glede deg med blomster hele sommeren igennom. Våre Tusenfryd dyrkes i romslige skåler, noe som egner seg særlig godt for plassering på et hagebord.

Stauder

Som et lite supplement til våre sommerblomster har vi også en liten produksjon av stauder på våren. De fordyrkes i drivhusene, for så å vokse seg store og salgsklare utendørs.

Spansk margeritt

En solelskende plante i mange forskjellige farger. Blomstrer hele sesongen ved riktig pleie, og kan også fortsette langt utover høsten.

www.facebook.com/media/set/

Asters

Asters er mye brukt på sensommeren og høsten, og er hardfør i både ruskevær og lave temperaturer. Vi lager sorter i hvitt, rosa og blålilla, både enkle og fylte blomster, og prøver oss på stadig nye varianter som dukker opp i markedet. Plantene har en kompakt vekst, og egner seg både som bordplante, i sammenplantinger i både krukker og i bed..  

Celosia

I stuen, på terassen eller på et beskyttet solrikt sted i hagen - Celosia passer over alt. De mørkegrønne bladene utgjør en flott kontrast til de fargerike blomstene, og de passer fint i samplanting med andre sommerblomster. Her ser du litt av våre standard-/og trend-varianter. 

Celosia på Facebook: www.facebook.com/media/set/

Coleus

Coleus - eller Praktspragle, som planten kalles på norsk - egner seg både som stueplante og til utplanting om sommeren. Blomstene er unnselige, så dette er en plante vi dyrker for de flotte og oppsiktsvekkende bladene. 

www.facebook.com/media/set/

Sommermiks

Fargerike og matchende 6-pakninger med blanding av ulike sommerplanter - perfekt til kasser og krukker.

For mer inspirasjon om våre sommermikser, se:

www.facebook.com/media/set/

www.facebook.com/media/set/

Under ser du eksempel på hvor flotte disse sammenplantningene blir etter noen ukers vekst.

Fargesprakende Ampler

Ampelplantene våre dyrkes i 27cm store ampelpotter med oppheng. Er du påpasselig med vanning kan plantene klare seg hele sommeren gjennom i disse pottene. Ampelpottene har et lite rom i bunnen for litt ekstra vann, så den fungerer nesten som en selvvanningspotte.

Her ser du noen av de amplene vi har i produksjon denne våren, både i ampelpotte og omplassert i større beholdere.

Confetti Garden

Confetti Garden er våre utvalgte mikser av forskjellig farger og/ eller typer blomster i samme potte. 

www.facebook.com/media/set/

Vi skiller mellom: 

Confetti mix - blandinger av ulike Petunia-sorter, småblomstret eller storblomstret i mange flotte fargekombinasjoner

Confetti Garden Mix - ulike Petunia-sorter i blanding med bl.a. Verbena, Lobelia, Helicrysum, Bidens, Goldilocks etc.

--- Du kan se flere mikser under vår artikkel om Ampler ---

Ampel-krysantemum/kule-krysantemum

Store krysantemum for utendørs bruk. Vi dyrker disse i ampler, men de blir kanskje enda flottere med omplanting i en stor krukke. Disse er i salg fra midten av juli, og blomstrer langt utover høsten.

Pelargonia

Oldemors favorittblomst, som igjen har fått sin renessanse.

Pelargonia er ikke i Schraders sortiment i år, kun som en del av våre sommer-mikser. Vi beholder artikkelen for inspirasjon og glede.


 

 
 
 WebPublish - Bysant AS          
Schrader Gartnteri